OM YOGA

Det finns yoga. Och så finns det yoga. När vi pratar om yoga så menar vi genuin yoga. Det är alltså inte samma sak som yoga på gymmet. Men vad är då skillnaden?

 

Den första skillnaden kommer du märka ligger i att gå en kurs. Att successivt få med sig alla delar av yogan och utvecklas vecka för vecka i en homogen grupp med en lärare som lär känna dig och dina behov. Många förknippar yoga med antingen i huvudsak fysiska ställningar, andra har fördomar mot yoga att den skulle vara ”flummig”. Vi skulle vilja beskriva yoga som en teknik för fysiskt och mentalt växande, ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan kropp och sinne. Yoga är sanskrit och betyder just balans eller förena. Och det är ju just det som är det fantastiska att få bra
fysisk träning, styrka, rörlighet och kroppsmedvetenhet och på samma gång successivt få verktyg för reflektion, personlig utveckling och stresshantering. Det är därför många söker sig till yogan för att uppnå balans och välbefinnande, fysiskt såväl som mentalt. Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lära sig att lyssna inåt. Man upptäcker spänningar och blockeringar i kroppen och sinnet. När man väl har blivit medveten om dem kan man med hjälp av olika tekniker lösa allt från grunden och uppnå välbefinnande och en vältränad kropp.